Mali Lošinj: U požaru izgorjela kuća za odmor

MALI LOŠINJ – Neoprezno rukovanje kućanskim aparatima uzrok je požara koji je progutao kuću za odmor na području Ćunskog u Malom Lošinju. Na sreću, ozlijeđenih nije bilo, ali materijalna šteta je golema.

Policija je jučer u suradnji s protupožarnim inspektorom završila očevid navedenog požara, za koji su ustanovili da nije uzrokovan tehničkim kvarom. Požar je buknuo dan prije, 29. lipnja oko 14 sati, gasili su ga pripadnici JVP-a i DVD-a Mali Lošinj, a u njemu nije bilo ozlijeđenih osoba.

Požarom je zahvaćena i gotovo potpuno izgorjela kuća za odmor. Točan uzrok te sve okolnosti požara utvrdit će se u nastavku kriminalističkog istraživanja. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više stotina tisuća kuna, a oštećena je 79-godišnja hrvatska državljanka.

Policija još jednom apelira na građane, a osobito na turiste, da budu vrlo pažljivi u korištenju plinskih i električnih uređaja u domaćinstvu kako ne bi nepažnjom, odnosno nemarom, doveli do situacije u kojoj mogu izazvati požar s materijalnim, ali i teškim posljedicama opasnim po život.

K.B.