Makarskoj fali liječnika - U natječaj za dodjelu stipendija uvršteni i studenti Medicinskog fakulteta

MAKARSKA - Grad Makarska odlučio je izmijeniti odluku o deficitarnim zanimanjima vezanu uz Natječaj za dodjelu studentskih stipendija na način da se među već navedena zanimanja doda i doktor/doktorica medicine (Medicinski fakultet) te da se rok za predaju prijava produlji za jedan dan.

Naime, iz komunikacije sa sugrađanima uočeno je da je lista deficitarnih zanimanja izazvala mnogo nerazumijevanja i otvorila dodatna pitanja, te stavila u drugi plan ostale kategorije stipendiranja koje su dostupne svim studentima.

Nedvojbeno je da su inicijalno nabrojana četiri deficitarna zanimanja itekako nužna, kao nažalost i cijeli niz drugih zanimanja koja nisu spomenuta ali to nipošto ne znači da gradu nisu potrebna. Pogrešno je tumačenje da zbog toga liječnici nisu potrebni, jer Grad Makarska izdvaja i kroz druge oblike financiranja značajna sredstva kako bi osigurao primjerenu zdravstvenu skrb svom stanovništvu.

- Nerijetko naši mladi sugrađani s Medicinskih fakulteta ostvaruju stipendiju u kategoriji izvrsnosti, no iako ne sumnjamo da bi tako moglo biti i ove godine, u cilju olakšavanja prijave Grad Makarska je dodatno proširio listu i petim deficitarnim zanimanjem - navode iz Grada.

I.G.