Makarska sufinancira projekate obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Dio je ovo kampanje "Zeleni prekidač - prebaci na održivost", usmjenernog na usmjeren na zaštitu okoliša, energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije.

Prijave su otvorene za građane koji su vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća u Gradu Makarskoj, s uvjetom da na adresi kuće nemaju nepodmirena dugovanja prema Gradu. Sufinanciranje se odnosi na postojeće obiteljske kuće koje su izgrađene u skladu sa zakonom i koje imaju više od 50% podne površine namijenjene stanovanju, s maksimalno tri stambene jedinice ili građevinskom bruto površinom do 600 m2.

Sufinanciranje po obiteljskoj kući može iznositi do 5.000 EUR, odnosno 400 EUR po 1 kW instalirane snage elektrane (iznos pokriva elektranu do maksimalno 12,5 kW).

Ugradnjom fotonaponskih elektrana građani pridonose energetskim ciljevima grada, istovremeno unapređuju energetsku učinkovitost svojih domova te u konačnici ostvaruju značajne uštede.

Ova inicijativa je dio šireg trenda u Hrvatskoj i svijetu gdje lokalne zajednice preuzimaju aktivnu ulogu u borbi protiv klimatskih promjena.

Prijava na poziv podnosi se najkasnije do 1. studenog 2024. ili do iskorištenja sredstava, javni poziv i potrebne dokumente pronađite na ovom linku.

J.T.