Makarska publika nagradila klapu Munita iz Zadra

MAKARSKA / ZADAR – Zadarska klapa Munita okitila se prvom nagradom publike na netom održanom 16. Festivalu klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj. Osim pobjede prema glasovima publike, Munita je zaslužila i zlatnu plaketu stručnog ocjenjivačkog suda, uz klape Subrenum i Kaše.

Članovi klape Munita osobito su ponosni na činjenicu da su naklonost publike osvojili kao debitanti na ovom festivalu, što puno govori o dojmu koji su ostavili na domaću publiku, kao i na činjenicu da su to ostvarili izvođenjem vlastite autorske skladbe „Vratit će se naša dica“, s kojom su prije dvije godine bili apsolutni pobjednici Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima, osvojivši čak pet nagrada. Uz nju, otpjevali su i bezvremensku „Proplakat će zora“. Veliki doprinos ovom uspjehu dali su zadarski glazbenici Rikard Relja i Mladen Košta na mandolinama, te Frane Bubičić na gitari, koji su nastupili zajedno sa članovima Munite.

Foto: Osobni album

Ovim vrijednim rezultatom za Munitu polako završava vrlo uspješno ljeto, koje su započeli objavljivanjem nove pjesme pod nazivom „Kap mora“, a nastavili apsolutnom pobjedom Festivala klapa u Posušju, gdje su bili prvi i prema glasovima publike, ali i prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda.

Na taj su način ostvarili uspjehe pjevajući a capella, kao i uz instrumentalnu pratnju, izvodeći autorske pjesme, djela člana klape Vjekoslava Šuljića.

Također, uspješno su nastupili i uz Đanija Maršana na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku.

Munita je peteročlana zadarska klapa čiji sastav čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas).

D.G.