MAKARSKA Nestaju posljednji metri prirodnih uvala: “Zatrpavaju ih zabranjenom zemljom, inspekcija niotkud!”

MAKARSKA – Ne mire se Makarani zatrpavanjem svojih uvala. Tisućljetne škrape jednostavno nestaju pod navalom investitorskog betona i nasutih umjetnih plaža. Ne prezaju pritom ni pred kim, ni pred čim, kažu nam, a zemljom, kojom je zabranjeno nasipati more, jednako kao što to u posljednje vrijeme čine na gotovo čitavoj rivijeri, zatrpavaju sad i posljednje netaknute uvale grada pod Biokovom.

– Obraćam vam se ovim putem i molim za hitnu intervenciju. Naime, bez obzira na prosvjede građane i prijave na nelegalne radnje nasipanja morske obale inspekcije nisu izašle na teren . Nasipa se zemljom što je strogo zabranjeno.

U prilogu vam šaljem slike i videa snimljena na licu mjesta. Iskreno se nadam vašoj reakciji! – obraća nam se čitateljica iz Makarske.

– Makarska plaža, koja je imala plavu zastavicu. Ovo je jadno i žalosno šta se radi. Zašto svi šutite i bojite se? Nitko iz medija ne obavještava javnost. Vidite šta se radi od Makarske plaže! – obratio nam se drugi čitatelj.

Foto: Čitatelj

– I 300 metara plaže će pojedinci, tajkuni šta su došli u grad izbetonirat – slično opisuje čitatelj koji šalje jednako žalosne dokaze, za koje nitko ili malo tko reagira.

Foto: Čitatelj

Kako to izgleda, pogledajte u priloženom videu i fotografijama.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SVE SE PRETVARA U HOTELSKU PLAŽU Razvalit će se tisućljetne uvale i škrape u Makarskoj
VIDEO: PODGORA IZ ZRAKA Razmjeri katastrofe zbog nasipanja zemlje: “Podmorje i ronilački turizam su nestali”