Makarani obranili protupožarni put prema Osejavi

MAKARSKA  – Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović objavio je da je Grad Makarska, u koordiniranim naporima s Državnim odvjetništvom, uspio obraniti protupožarni put prema Osejavi.

– Obrana javnog dobra pred samovoljom investitora imperativ je ove vladajuće garniture! – poručio je Zoran Paunović.

– Na temelju prijedloga Republike Hrvatske zastupane po Općinskom državnom odvjetništvu i Grada Makarske kao tužiteljima, Općinski sud u Makarskoj donio je 20. travnja 2022. privremenu mjeru kojom se Prometu Makarska d.o.o. nalaže da prekopani protupožarni put na Osejavi vrati u prvobitno stanje na sljedeći način:

  1. da ukloni postavljenu oplatu, izvrši vraćanje i nasipavanje uklonjenog sadržaja naravnog tla zemljišta protupožarnog puta položenog na nekretnini u vlasništvu Republike Hrvatske, dovodeći u istu razinu sadržaj uklonjenog materijala sa preostalim zemljištem protupožarnog puta.
  2. Da sa tog zemljišta i puta ukloni odloženu hrpu kamenja, sve kako bi se preko nekretnine u vlasništvu Promet d.o.o. vozilima u službi tužitelja (Republike Hrvatske) moglo doći do protupožarnog puta i njime dalje u Parku šumu Osejava, stoji u rješenju Općinskog suda u Makarskoj – pojasnio je makarski gradonačelnik.

Podsjetimo, riječ je o pješačkom i protupožarnom putu koji se koristi već desetljećima i čijom je blokadom znatno ugrožena zaštita od požara cijelog poluotoka Osejava.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NL Osejava: “SDP-ov gradonačelnik Makarske amenovao uništenje plaže, simbola grada”
Sve glasnije špekulacije o potpaljivanju požara radi prenamjene zemljišta u građevinsku zonu