Maersk tužio tajvanskog prijevoznika i vlasnika Ever Givena zbog blokade Sueza

SVIJET - Danski logistički div Maersk podnio je tužbu protiv vlasnika i operatera kontejnerskog broda Ever Given koji je u ožujku 2021. blokirao promet kroz Sueski kanal na šest dana.

- Zbog gubitaka povezanih s blokadom Sueskog kanala koju je izazvao Ever Given, Maersk je na Danskom visokom pomorskom i trgovačkom sudu podnio tužbu protiv Evergreena, vlasnika broda i tehničkog upravitelja - kazao je glasnogovornik tvrtke za Reuters.

Brod Ever Given je u ožujku 2021. šest dana blokirao promet kroz Sueski kanal te danska tvrtka zbog kašnjenja pošiljki traži odštetu. U priopćenju, međutim, ne navodi iznos niti datum podnošenja tužbe.

Tajvanski brodar Evergreen unajmio je brod od japanskog vlasnika Shoei Kisena. Evergreen nije bio dostupan za komentar, a Shoei Kisen nije želio komentirati tužbu, prenosi Market Screener.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Indijskoj posadi Ever Givena prijeti uhićenje, a osiguranju enormni gubici | | Morski HR
Indijska posada kontejneraša Ever Given više nije “zatočena” u Sueskom kanalu, ali bi ipak mogli biti zadržani u Egiptu, navodi Times of India. Moguće je da im prijeti kućni pritvor ili čak
Pomorsku časnicu lažno optužili da je kriva za blokadu Sueskog kanala samo zato jer je žena | | Morski HR
Nakon što su krajem prošlog mjeseca pukle vijesti kako se kontejnerski brod Ever Given nasukao i zablokirao put ostalima, Marwa Elselehdar, prva kapetinaca broda u Egiptu ostala je zapanjena. Ne