LUNGOBIKE Puležani dobivaju 15 kilometara biciklističkih staza uz more

PULA - Puležani će imati mogućnost provozati se na dva kotača „obalnom stazom“ koja bi trebali nositi zanimljivo ime Lungobike.

- Staze bi se protezale pretežno atraktivnim dijelovima grada, uz more. Radi se o potezu: Fižela - Uvala Valovine - Uvala Stoja – Zelenika – Lungomare – Mornar – Valsaline – Verudella - Punta Verudella do Sportske lučice „Delfin“, pa zatim Cestom prekomorskih brigada sve do postojeće već izgrađene biciklističke staze vele iz Grada Pule za portal Istra24.

- Riječ je o pripremi dokumentacije potrebne za izgradnju gotovo 15 kilometara biciklističkih staza. One bi se protezale pretežno atraktivnim dijelovima grada, uz more. Radi se o potezu: Fižela - Uvala Valovine - Uvala Stoja – Zelenika – Lungomare – Mornar – Valsaline – Verudella - Punta Verudella do Sportske lučice „Delfin“, pa zatim Cestom prekomorskih brigada sve do postojeće već izgrađene biciklističke staze - precizirali su iz Grada Pule na upit kuda će se sve protezati nova biciklistička trasa.

- Projekt izgradnje biciklističke staze Lungobike jedan je od projekata koje je Grad Pula prijavio na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, a u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Riječ je o pripremi projektno-tehničke dokumentacije što će stajati 1.6 milijuna kuna, odgovorili su nam iz pulskog Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom.

Iduća godina u znaku pripreme

Naime, u Proračunu za 2023. godinu Grad Pula je u projektima gradnje naveo i pripremanje za 15 potpuno novih biciklističkih staza te u tu svrhu namijenio iznos od 33.181 eura.

Navedeno je također kako je riječ o javnoj površini na kojoj nije dopušten promet motornim vozilima.

Tko će izvoditi radove gradnje i uređenja staza te kada bi se mogao očekivati njihov početak, pitanja su na koja nam u Gradu u ovom trenutku ne mogu odgovoriti, kao ni na pitanje hoće li pulski Lungobike imati još kakvih popratnih sadržaja.

D.G.