Luksuznu viletinu s terasom na izbetoniranoj plaži iznajmljuju s “izravnim ulazom u more i vezom za dvije jahte”

VIS – Na Jadranu malo tko danas ima srama, pogotovo ako se gazde dokopaju nekretnine uz pomorsko dobro. Ono što je nejasno – kog vraga (ne) rade institucije prilikom izgradnje takvih objekata, jer osim što se u redovnoj inspekciji mogu vidjeti promjene gabarita objekta, a posebno kad on zađe u pomorsko dobro, takve promjene su vidljive, ako ne s kopna, a ono sigurno iz mora i iz zraka. A posebno su vidljive iz oglasnika za iznajmljivanje!

Jedan od takvih objekata, na koje su nas upozorili građani je Villa Kati u Visu, koja se uredno iznajmljuje na cijelom nizu oglašivačkih platformi za najam luksuznih nekretnina. Vila se nalazi u Visu, na adresi ulica Vladimira Nazora 47, a zanimljivo je da se jedini javno dostupan broj telefona povezan s ovom adresom nalazi u Nizozemskoj.

Najam do 10.500 eura tjedno s betonskom terasom koja je ukrala plažu

Tjedni najam u špici sezone doseže 10.500 eura, što uz luksuzno uređenje i ponudu ne bi bio apsolutno nikakav problem da cijela jedna plaža nije presječena izbetoniranom terasom koja završava doslovno u moru (!) i to se sasvim otvoreno oglašava klijentima.

“Čitava vila potpuno je obnovljena u 2017. Ukupno, vila ima 9 prostranih i klimatiziranih dvokrevetnih spavaćih soba s prekrasnim pogledom na more, 7 kupaonica i može primiti do 18 gostiju. Svaka jedinica ima veliku terasu s panoramskim pogledom na more idealnu za uživanje u sunčanju i blagovanju, dok najveća terasa ima izravan ulaz u more i mogućnost veza za dvije jahte”, stoji na jednoj od stranica koja oglašava najam ove vile.

Foto: Myluxoria / Screenshot

Isti objekt, na istoj adresi, ali s dva imena

Zanimljivo je da se na bookingu isti objekt oglašava pod dva imena; Seafront Villa KATI i Villa Sunset Water. Kao domaćin istog objekta predstavio se izvjesni Damian, koji vilu opisuje kao jedinstvenu i smještenu na samoj obali, obloženu bračkim kamenom, a gostima se hvali da je istom vrstom kamena obložena fasada Bijele kuće u Washingtonu.

Foto: Screenshot / Booking

“Četiri kata Vile potpuno su obnovljena i obnovljena 2017. godine nakon izgradnje 2000. Postoje 4 izvrsna apartmana integrirana u jednu Vilu, zadržavajući privatnost svakog dijela. Svaka spavaća soba ima prekrasan pogled na more, a svaki apartman ima veliku terasu s pogledom na more za uživanje u sunčanju i objedovanju na otvorenom. Potpuno opremljeni apartmani s udobnim krevetima i klimom poslužit će vam kao privremeni dom u srcu antičkog dijela Visa. Vila Sunset Water ima 540 m² prekrasnog unutarnjeg prostora i 310 m² terasa s pogledom na more, uključujući 225 m² privatne terase / plaže koja se proteže sve do mora omogućavajući izravan ulaz u more preko stepenica za plivanje i mogućnost do vezova za dvije jahte”, opisuje Damian.

Foto: Screenshot / Booking

Kao prednost vile ističe se “privatna plaža”, iako time direktno goste dovode u zabludu, barem što se tumačenja hrvatskih zakona tiče. No ako je suditi po bukiranosti ove vile i “neometanju” gostiju od strane organa koji bi trebali prvi dovesti u pitanje zakonitost izbetonirane terase u moru, nešto na Visu debelo smrdi. Jer, kako se hvale i sami iznajmljivači – “vila je u potpunosti obnovljena 2017. godine”, a izgrađena 2000. godine.

Djelatnike inspekcija i Lučke kapetanije možemo samo podsjetiti – danas vam je 8. kolovoz 2021. godine. Upit “jesu li reagirali” smo poslali, a odgovor ćemo objaviti, čim ga dobijemo.

Jurica Gašpar