Lukoran dobiva novi društveni dom, trgovinu i liječničku ordinaciju

PREKO – Stanovnici Lukorana na otoku Ugljanu konačno će dobiti ono što žele godinama. Općina Preko i tvrtka Bure d.o.o. potpisale su ugovor o javno-privatnom partnerstvu prema kojem će ovo mjesto dobiti društveni dom s multimedijalnom dvoranom i pratećim prostorima, liječničku ordinaciju te trgovinu mješovite robe.

Prema potpisanom ugovoru tvrtka Bure d.o.o. se obvezala izgraditi cijelu zgradu o vlastitom trošku, a dijelove koji se odnose na društvene dijelove i ambulantu završiti u roh-bau izvedbi. Radovi bi trebali trajati godinu dana, a nakon završetka gradnje Bure d.o.o. postat će vlasnik dijela u prizemlju koji se odnosi na trgovinu, priopćili su iz Općine Preko.

Ostali dijelovi zgrade koji uključuju prizemlje za liječniku ordinaciju te prvi kat na kojem će biti društveni dom, ostaju u vlasništvu Općine Preko. Društveni dom koristit će se za javne potrebe, društvena okupljanja, za potrebe udruga, za održavanje manifestacija i slično.

U općini vjeruju da će nove investicije podići kvalitetu života Lukorana, ali i cijelog otoka koji je poput većine dijelova Hrvatske, suočen s depopulacijom.

K.B.