Lučkim projektima u PGŽ-u raspoređeno 6 milijuna kuna

RIJEKA – Primorsko-goranska županija raspodijelila je 6 milijuna kuna za projekte županijskih lučkih uprava, izvijestili su javnost na redovitoj konferenciji za novinare.

Iznosom od četiri milijuna kuna sufinancirat će se prioritetni projekti ŽLU-a i to: uklanjanje postojećeg objekta u luci Bakar, glavni i izvedbeni projekt sanacije rivice Podurinj i izgradnje vezova u luci Podbok-Bakar te projektna dokumentacija sanacije lukobrana Bakarac.

Uz navedeno, predviđena je dogradnja trajektnog pristaništa Porozina, dogradnja luke Crikvenica, rekonstrukcija operativnog gata u luci Glavotok, projektna dokumentacija za rekonstrukciju luke Malinska, zadnja faza ribarske luke u Klenovici, dogradnja luke Ika, uređenje ormarića ribarskih kućica u luci Opatija te rekonstrukcija i sanacija obale u luci San Marino, Rab.

Županijska skupština trebala bi odlučiti o preostalih 2 milijuna kuna, koja bi prema riječima resorne pročelnice Nade Milošević, trebala biti utrošena za projekt sanacije i produženja postojećeg pristana u luci Unije.

Kažu da je luka Unije jedina luka na otoku te je procijenjeno kako je za vrijeme izvođenja radova potrebno osigurati dodatne uvjete za odvijanje dvije državne linije.

J.K.