Lučka uprava Split modernizira javnu rasvjetu u luci,a instalirat će i stanice za kontrolu kvalitete zraka

SPLIT - Adriatic Sea Forum međunarodni je događaj koji okuplja različite dionike iz jadranske regije kako bi raspravljali o pitanjima vezanim uz plavo gospodarstvo, pomorski promet, održivi razvoj, turizam i druge srodne teme. Ovo šesto izdanje skupa održano je u Dubrovniku 4. i 5. svibnja u organizaciji talijanske istraživačke i konzultantske tvrtke Risposte Turismo uz suradnju grada Dubrovnika i Lučke uprave Dubrovnik.

Lučka uprava Split sudjelovala je na skupu s projektom SUSPORT. Projekt SUSPORT je EU projekt financiran iz programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska CBC Programme 2014-2020. Glavni cilj projekta je povećanje ekološke održivosti i energetske učinkovitosti luka na programskom području kroz povećanu institucionalnu suradnju kako bi se stvorila osnova za koordinirano i trajno upravljanje u kontekstu održivosti lučkog okoliša i energetske učinkovitosti na prekograničnoj razini. Kroz projekt, Lučka uprava Split implementirala je pilot aktivnost koja se sastoji od 3 glavna dijela:

1) Modernizacija javne rasvjete u Gradskoj luci Split – zamjena postojećih rasvjetnih tijela sa LED rasvjetom

2) Nabava i instalacija mobilne stanice za kontrolu kvalitete zraka u luci

3) Nabava hibridnog vozila za potrebe Lučke uprave Split.

Zahvaljujući SUSPORT projektu, Lučka uprava Split smanjuje emisiju CO2 plinova za 11,61 tonu godišnje, te redovno nadzire kvalitetu zraka u luci.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKE INVESTICIJE LUČKE UPRAVE SPLIT Više od 130 milijuna eura u projekte koji mijenjaju vizuru grada s mora
Luka Split je od osobitog međunarodnog i gospodarskog interesa za Republiku Hrvatsku, a u posljednje vrijeme suočava se s brojnim izazovima, koje nameće porast prometa i turistički pritisak u sezoni. Lučka uprava Split kontinuirano ulaže u lučku infrastrukturu, s ciljem pružanja izvrsnih uvj…