Lučka uprava podigla kaznenu prijavu jer je netko noću bez dozvole oslikao mul

PETRČANE – Parapet na uređenom mulu mjesne luke Petrčane koji je svojom visinom smetao i zaklanjao pogled  starijim generacijama Petrčanaca, mlađe generacije su ukrasile svojim simbolima. I time su se pohvalili na Facebook stranici uz poruku kako „misto ide naprid.”

Suprotno željama Mjesnog odbora koji su parapetni zid htjeli oslikati starim slikama povijesti Petrčana.

– Mi smo za to dali suglasnost, rekao je za 057.info Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave koja gospodari komunalnom lučicom Petrčane i koja je bila nositelj investicije uređenja lučke infrastrukture.

Foto: 057.info

S obzirom na to kako je nepoznati počinitelj to napravio bez znanja i suglasnosti s nečim što nije primjereno, Županijska lučka uprava je tu devastaciju prijavila Policijskoj upravi zadarskoj. Iz PU zadarske povrdili su prijavu od 20. svibnja  za  “oštećenje tuđih stvari”. U tijeku je krim- istraživanje, informacije je iz PU zadarske.

U akciji oslikavanja parapeta, koja se odvijala noću, korišteni su simboli neslužbenog grba Dalmacije, crkveni simboli Petrčana, obavezan logo KK Zadra  u sredini imena mjesta koje se time prema autorima identificira s klubom, te grba Hrvatske, ali s početnim crvenim poljem.

D.G.