Lučka kapetanija Pula krenula u intervenciju - Mega jahte se vole sidriti u Gortanovoj uvali

Jahta 'Kriss' dužine preko 43 metra s malteškom zastavom podigla sidro nakon pola sata i 'pobjegla' kod Fratarskog. Iako svaki od vlasnika i kapetana takvih mega jahti jako dobro zna da je takvo sidrenje protuzakonito, čini se kako su isto tako upoznati s činjenicom da naše službe u ovakvim situacijama dosta sporo djeluju.

Čini se kako je pristajanje mega jahti uz našu obalu postala učestala praksa, naime danas oko 10 sati u Gortanovoj uvali na nekih pedesetak metara od obale usidrila se jahta Kriss dužine preko 43 metra s malteškom zastavom, donosi Istra24.

Kako doznaje ekipa Istre24, djelatnici Lučke kapetanije Pula krenuli su na intervenciju sa svojim plovilom kako bi ih sankcionirali zbog nepropisne plovidbe i sidrenja u blizini obale koje ugrožava kako sigurnost kupača, tako i plovidbe.

Čini se kako ljepota naše obale i čistoća mora sve više privlači baš takva velika plovila.

Iako svaki od vlasnika i kapetana takvih mega jahti jako dobro zna da je takvo sidrenje protuzakonito, čini se kako su isto tako upoznati s činjenicom da naše službe u ovakvim situacijama dosta sporo djeluju, pa je shodno tome mega jahta Kriss nakon nekih pola sata digla sidro i otplovila u smjeru između Fratarskog otoka i otočića Fraškerić i tamo spustila sidro.

Jedna od stvari koja je članove posade ove motorne jahte jako uzbunila bila je i činjenica da su primijetili kupače kako masovno ustaju i gledaju baš u njihovom smjeru, što ih je vjerojatno i potaknulo na "bijeg" iz Gortanove uvale.

I.B.