Lucija Alfier je uspješna glumica koja ipak najviše voli na svom Zlarinu ići na lignje!

- Obožavam ići na lignje i samo postojati, gledati to more ispred sebe - otkrila je Lucija u razgovoru za ŠibenikIn.

Kada se ne bavi probama i predstavama te užurbanim glumačkim tempom, Lucija Alfier najviše voli pobjeći na "otok sreće" - Zlarin, gdje se pronašla u lignjolovu koji joj je prilično prirastao srcu.

Za one koji još ne znaju, Lucija je 26-godišnjakinja koja je završila Akademiju u Zagrebu, nakon čega radi kao freelance glumica na kazališnim daskama, u filmovima, reklamama i glazbenim spotovima. Trenutno su u tijeku čitaće probe u šibenskom kazalištu za ‘Antigonu’ u režiji i dramaturgiji Jasmina Novljakovića u kojoj igra upravo Antigonu. Dakle, živi kako bi se reklo, punim plućima, ali je i svjesna onim malih, često zanemarenih, ali itekako bitnih stvari koje život čine toliko lijepim. More je svakako jedna od tih "stvari" u koje je itekako zaljubljena i kojemu se kad god može rado vraća, jer more te puni jednom posebnom energijom na koju se brzo navikneš i od koje se teško odvajaš.

- Trudim se u poslu i životu pronaći zlatnu sredinu. Ne želim biti krajnost, u smislu da sam samo u sapunicama ili da samo igram dramu. Želim i eksperimentalni teatar i recitacije, ali i snimiti reklamu. Ne želim da me pojede taj svijet, Zagreb, da  se moram svaki dan sređivati. Zato se vraćam Zlarinu, tu mogu tri dana biti u, eto, ribarskom odijelu - otkriva Lucija koja je razvila i posebnu ljubav prema lignjolovu.

- Obožavam ići na lignje i samo postojati, gledati to more ispred sebe, to mi je najveća relaksacija. Lignje su me naučile puno toga. Među pravim lignjašima govori se da strpljenje lovi lignju, i to stvarno je tako. Nema pravila, baš kao u životu ili  glumi. Jedan dan ćeš ulovit jednu lignju, sutra pet, preksutra nijednu, a pripremio si se jednako dobro, išao u isto vrijeme i došao na isto mjesto. Ipak, more ti je taj dan dalo nešto drugo - navodi dalje mlada glumica koja to nešto itekako zna cijeniti i preporučuje svima.

Kad je na otoku, kaže, shvati koliko je slobodna i sve brige nestaju,a lignjolov ju je kaže naučio i nekoliko stvari o glumi. Konkretno naučio ju je kako biti konkretan i fokusirati se na jednu stvar, bio to peškafondo ili linija teksta koju treba savršeno "odraditi".

View this post on Instagram

A post shared by Lu 💛 (@lucijaalfier)

J.T.