LOKALIZIRAN POŽAR KOD GREBAŠTICE Buktinju gasila dva kanadera

GREBAŠTICA – Na gašenju požara na području Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji angažirana su dva aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH. Požar je u večernjim satima sa srijede na četvrtak lokaliziran, no intervencija je i dalje u tijeku.

Dva protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u srijedu, 30. lipnja 2021. godine u akciji gašenja požara na području Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji.

– Požar je izbio na poluotoku Oštrica, kod takozvanog Kineskog zida, i do sad je izgorjelo više od 5 hektara borove šume i niskog raslinja. Požar je lokaliziran, a intervencija je još u tijeku – rekao je za 24Sata zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević.

Od 21. do 28. lipnja 2021. godine, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju sedam požara, dva u Šibensko-kninskoj županiji, jednog u Splitsko-dalmatinskoj županiji, jednog u Primorsko-goranskoj županiji, dva u Zadarskoj županiji i jednog u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izvršeno je šest protupožarnih izviđanja protupožarnim zrakoplovom u županijama priobalja.

Protupožarna sezona 2021. službeno je započela u ponedjeljak, 21. lipnja 2021. godine predstavljanjem rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama.

D.G.