LIŽNJANSKA NOĆ Najzabavniji doček ljetne zore 30.7. u Uvali Kuje

LIŽNJAN - Ližnjanska noć već više od desetljeća za tisuće posjetitelja znači odličnu zabavu, a od ovog ljeta, točnije u subotu, 30. srpnja, upotpunit će je uzbudljivi spoj gastronomije i umjetnosti posvećen ribarskoj tradiciji.

Program Ližnjanske noći u središte će staviti oživljavanje tradicije ribarstva kroz mirise i okuse ribljih jela te izložbu tematskih fotografija "Ribarstvo u Ližnjanu". Za dobru atmosferu uzavrele ljetne noći pobrinut će se popularni izvođači (Jole i Koktelsi) s kojima ćete moći ispratiti zvijezde i dočekati zoru u prelijepoj Uvali Kuje.

Gastronomsku ponudu će ove godine obogatiti ribljim jelima gosti iz Pule odnosno Hook & Cook, pulski street food restoran s morskim plodovima, najpoznatiji po tuna burgeru.

Kako bi uživanje u hrani pratilo i uživanje u umjetničkom izričaju posjetitelje očekuje izložba fotografija "Ribarstvo u Ližnjanu" koja se u organizaciji udruge Format postavlja prvi put. Ovaj će umjetnički postav Ližnjanskoj noći dati toplu i prisnu notu osobnog dojma autora prijavljenih na natječaj koji će svojim fotografijama ispričati vlastiti doživljaj ribarske tradicije Ližnjana. Osim različitih autorskih fotografskih potpisa, izložba "Ribarstvo u Ližnjanu" kroz vizualnu komunikaciju promiče ribarstvenu, akvakulturnu i pomorsku baštinu te oživljavanje starih zanata na novi način.

Foto: Gianni Tromba

Nakon što će se oči nauživati u ljepoti Uvale Kuje i prekrasnim fotografijama, a nepca oduševiti neodoljivim i ukusnim ribljim zalogajima, doći će red na glazbu, ples i dobar provod uz koncert Joleta i njegove Koktelse koji će trajati do dugo u noć.

Ližnjansku noć kao mjesto zabave i druženja lokalnog stanovništva i gostiju organizira Turistička zajednica Općine Ližnjan u partnerstvu s Općinom Ližnjan i tvrtkom Adria Events Istra.

Manifestacija je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta iznosi 89.972,44 kn, od čega je 89.972,44 kn osigurano bespovratnim sredstvima Europske Unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Silvija Jacić