Ližnjanci dobili ribarnicu

ISTRA - Kontejner površine 15 četvornih metara smješten je uz samo more, kompletno opremljen te spreman za uporabu. Međutim, prodaja kreće od proljeća, najavio je korisnik objekta.

Posljednjega dana veljače u Ližnjanu je svečano otvorena ribarnica pa uskoro mještani i turisti više neće morati odlaziti u Pulu po ribu. Simon Cukon iz medulinskog obrta Nebeski koji je korisnik ribarnice, najavio je početak prodaje u proljeće.

Objekt uključuje: ledomat, spremnik za led, automatski filter za omekšavanje vode, inox stol, slavina s nožnim pogonom, senzorska slavina, sifon, zatvoreni viseći ormar, rashladni ormar, zamrzivač, 2 rashladne vitrine za ribu, viseća vaga, stol i sve to u 15 četvornih metara.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u okviru mjere 3.4.2. 'Ulaganje u malu infrastrukturu u području ribarstva i akvakulture' Lokalne akcijske strategije u ribarstvu 'Istarska batana' za razdoblje 2104.-2020.

Projektom se težilo jačanju korištenja prednosti koje se odnose na okoliš i ublažavanje učinaka klimatskih promjena u ribarstvenim i akvakulturnim područjima.

Kroz edukacijske aktivnosti promicat će se ribarstvenu, akvakulturnu i pomorsku kulturnu baštinu uključenog područja te jačati uloga ribarstvenih zajednica u lokalnom razvoju i upravljanju lokalnim resursima te pomorskim aktivnostima.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Europskim sredstvima napravili modernu ribarnicu | | Morski HR
POREČ - Stanovnici i gosti grada Poreča od sada će po ribu ići u novouređenu, suvremeno opremljenu ribarnicu u čiju obnovu je uloženo više od 1,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Radovi na