LIŽNJAN: U uvali Kuje europskim novcem počela izgradnja Ribarske staze

Općina Ližnjan na svojim službenim stranicama javila je da su počeli radovi izgradnje Ribarske staze u Uvali Kuje. Zahvat se provodi u sklopu projekta „Očuvanje i valorizacija ribarske tradicije u Općini Ližnjan“ financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a čija je svrha promicanje i valorizacija ribarske i pomorske tradicije općine Ližnjan i južne Istre, kroz uspostavu tematske informativne staze te provedbu aktivnosti za podizanje svijesti stanovništva, posjetitelja i turista o ribarskoj tradiciji općine Ližnjan.

Projektom se planiraju provesti dvije ključne makroaktivnosti: uspostava i uređenje tematske staze posvećene ribarskoj povijesti Ližnjana te provedba mjera za osvješćivanje javnosti o ribarskom nasljeđu i ribarstvu kao tradiciji ovog područja.

Cilj je kroz uređenje infrastrukture i prostora posvećenih ribarskoj tematici na zanimljiv i svima dostupan način prezentirati lokalnu baštinu te povećati razinu informiranosti i svijesti o značaju ribarske baštine kao identiteta ližnjanskog ribarskog područja te zainteresirati stanovništvo o ribarstvu,  s posebnim naglaskom na mlađe generacije koje će ju baštiniti.

A.B.