Listopad u Šibeniku u znaku sportskih aktivnosti na otvorenom

ŠIBENIK - Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, u suorganizaciji s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Turističkom zajednicom Zlarin organizira prvi Dalmatia Šibenik Outdoor Festival koji će se održati 8. i 9. listopada na tri lokacije.

-Riječ je o prvom Dalmatia Šibenik Outdoor Festivalu, u sklopu našeg projekta kojeg planiramo provoditi u sljedećim programskim aktivnostima TZ Šibensko-kninske županije, zajedno sa sustavom lokalnih zajednica u našoj županiji – “Dalmatia Šibenik local experience.” S obzirom da se naša svijest tijekom pandemije znatno promijenila, svi se okrećemo aktivnom životu, prirodi, a naša županija obiluje prirodnim bogatstvima pa je kao takva idealna za održavanje sportskih aktivnosti na otvorenome – poručuje Ivana Lušić, pomoćnica direktora za razvoj i sustav TZ Šibensko-kninske županije.

Ovogodišnji festival odvijat će se na tri lokacije: Malom Vignju (na Jadriji), na otoku Zlarinu te Baldekinu, a natjecatelji će se moći prijaviti na čak pet natjecateljskih disciplina: trail (2 dužine staze – 8 km i 17 km), sportsko penjanje, SUP, kajak i basket 3x3.

Uz to, u ponudi će biti i besplatne radionice joge, sportskog penjanja, SUP-a i kajakinga, a za najmlađe pripremljene su besplatna mala škola outdoor sporta te natjecanje u basketu 3x3.

Svi detalji i prijave na natjecateljske discipline nalaze se internet stranici www.dalmatiasibenik.hr.

J.K.