LIJEPA VIJEST Na otok Plavnik stigao pomladak bjeloglavog supa

Dagmar i Inge, par bjeloglavih supova koji se nastanio na otoku Plavniku, postali su roditelji, objavili su iz Javne ustanove Priroda.

Uvijek veseli vijest da je neka od ugroženih životinjskih vrsta u divljini dobila pomladak. To se prije otprilike mjesec dana dogodilo i poznatom paru bjeloglavih supova na otoku Plavniku, a ekipa koja pomno prati svaki njihov korak uspjela je ovaj put snimiti malenog ptića, o čemu su informirali javnost na svojoj Facebook stranici.

– Kao što smo najavili i nadali se, negdje krajem veljače i početkom mjeseca ožujka, u gnijezdu našeg para supova, koje pratimo putem videonadzora, svijetlo dana ugledao je mali ptić! Ptić je do sada ipak dovoljno narastao da ga možemo zamijetiti u gnijezdu, iako je još pokriven paperjem i u potpunosti ovisan o roditeljima koji ga redovno hrane, čuvaju od opasnosti, griju ili pak štite od prejakog sunca ili proljetne kiše – objavljeno je na Facebook stranici Javne ustanove Priroda, čija kamera je i snimila rijetke prizore hranjenja malenog supa.

Inače, bjeloglavi supovi godišnje liježu tek po jedno jaje pa svaki novi pomladak ove ugrožene ptice strvinarke je pozitivna vijest sama po sebi.

K.B.