LIJEPA NAŠA POKIDANA Na odmorištu Krka zastave izgledaju užasno, a odgovorni kažu: "Kriva je bura!"

Jedan nam se čitatelj javio i požalio kako ga je zabolio i zasmetao izgled zastava na odmorištu autoceste A1 Krka, odmah iznad Skradina, a treba reći da je ovakvo stanje i zakonski kažnjivo!

- Poštovani, evo jutros svratim na odmorište Krka i nakon okrijepe iziđem iz objekta te vidim dvije zastave Lijepe naše. Zapelo za oko stanje istih koje su izgledale otužno na pola iskidane. Obratim se djelatnici objekta i zamolim je da kaže nadređenima da ih zamjene, a ona mi kaže kako nije za to plaćena, požalio nam se Stipe.

Kako bismo saznali nešto više, razveselili Stipu i poštovali Zakon o zastavi i grbu RH, okrenuli smo broj telefona spornog odmorišta i tamo dobili jednu od djelatnica od koje smo zatražili broj voditelja.

Ubrzo nam se javio i voditelj Tin Petrović koji nam je žustro pojasnio kako je upoznat s problemom i radi na rješavanju istog i kako je za sve kriva - bura!

- Svaki mjesec mijenjamo po dvije zastave i koristimo samo najbolje materijale, ali bura ih svaki mjesec pokida. Probajte ih doma staviti pa vidite što će im se dogoditi! Imamo i jednu veliku zastavu koju stavljamo za Dan državnosti, pazimo mi na te stvari - kaže voditelj Petrović koji je usput pomalo uvrijeđeno istaknuo i kako nisu oni iz Kistanja, možda aludirajući na činjenicu da u tom, 3 kilometra udaljenom mjestu, živi određeni broj građana neke druge nacionalnosti.

Foto: Čitatelj

Teško je dokučiti o kakvoj jakoj buri voditelj priča jer posljednjih je dana jako jedino jugo, no eto, nek mu bude. Nadamo se da zastave zaista mijenja toliko često koliko i tvrdi.

Bilo kako bilo, ne promijene li voditelj Petrović i njegov tim uskoro pokidane zastave, neovisno o nacionalnoj pripadnosti, po članku 5. Zakona o zastavi i grbu RH, izlažu se novčanoj kazni.

Samo nije jasno u kojoj bi točno valuti bili kažnjeni s obzirom na to da Zakon koji datira iz 1993. godine za isticanje poderanih zastava na javnim mjestima propisuje plaćanje kazne u dinarima i markama, pa je i kune preskočio. Eto koliko je i državi stalo do grba i zastave...

J.T.