Liječnik s Ista i Molata: “Obećali nam da ne brinemo, ali cjepivo kasni”

IST/MOLAT – Liječnik opće i hitne medicine za otoke Ist i Molat dr- Velimir Vuk prije nekoliko dana nas je zamolio da što više ljudi obavijestimo kako uskoro stiže cjepivo za Covid-19. Razlog je što cjepivo ima kratak rok trajanja, pa kako bi bilo u potpunosti iskorišteno, da se prijavi i cijepi što više ljudi. No dosadan, neučinkovit i spor državni aparat jedno laprda u medijima pred izbore, a stvarnost je potpuno drugačija.

Čovjek je organizirao cijepljenje, pozvao što više stanovnika, prijatelja i rodbine da dođu na spomenute otoke, a onda – cjepiva još nema…

– Na žalost velike količine Pfizera za obiteljske ordinacije stižu tek sljedećeg tjedna, pa cijepljenje na Istu i Molatu neće biti ovoga vikenda, kako sam obećao. Krivo sam procijenio dostavu zbog entuziazma jedne radnice prošlog tjedna na Zavodu za javno zdravstvo i zbog toga sto nam je rečeno u medijama da ne moramo vise brinuti o količinama cijepiva – kaže dr. Vuk, koji unatoč ovome ne odustaje od procjepljivanja stanovništva otoka na kojima je liječnik.

– Imam i više predbilježenih nego prije, oko 130 sad. Kad se približi vrijeme i slikam sve te bočice Pfizera – transparentan je dr. Vuk koji je rije 3 godine i 9 mjeseci na zadarske otoke došao raditi iz Sjedinjenih Američkih Država.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Liječnik koji je iz Amerike došao na zadarske otoke poziva: “Dođite se cijepiti Pfizerom”