Liječnici ne odlaze samo s otoka, sve ih više odlazi i iz Pule - Razlog, sve rašireniji mobbing i međuljudski odnosi

Iz OB Pula odlazi sve više liječnika, a s njima i medicinske sestre koje su također ključne za potpunu njegu pacijenata. Posljednja dječja kardiologinja u Općoj bolnici Pula nedavno je napustila svoj posao u bolnici, kao i šest radiologa.

Izašla je informacija da je dječja kardiologinja bila na bolovanju šest mjeseci, kao i sadašnja dogradonačelnica devet mjeseci, a iznijele su razlog za uzimanje bolovanja mobing i to je nešto što dulje traje u ovom okruženju, piše IstraIN.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Gordana Antić rekla je na posljednjoj sjednici Skupštine Istarske županije kako je već govorila o doktorskoj disertaciji i upravljanju ljudskim resursima u zdravstvu, što se može primijeniti na sve osoblje.

Navela je da su osnovni razlozi 1600 anketiranih liječnika koji su otišli ili bi htjeli otići, uvjeti rada i međuljudski odnosi. Drugi razlog je mogućnost stručnog usavršavanja i napredovanja, a broj tri je plaća.

- Međuljudski odnosi se grade od svake najmanje unutarnje jedinice, a mi smo anketirali prije godinu dana djelatnike i ponudili rješenja bolnici, no to nije bilo usvojeno - napominje Gordana Antić.

Opća bolnica Pula prelazi sad u ruke Republike Hrvatske, a kako će se oni brinuti o kadru i odnosima među djelatnicima te zadržavanju istih, tek će se vidjeti.

A.B.