Liburnia Film Festival uplovio na Unije i otvorio filmski tjedan na otoku

UNIJE – Zahvaljujući suradnji Liburnia Film Festivala i Sunset Unije Festivala, od 8. do 10. kolovoza Unijani i njihovi gosti imaju priliku uživati u projekcijama nagrađivanih filmova sa proteklih izdanja Liburnia Film Festivala.

Prva projekcija, film ”Rock ‘n’ roll je kriv za sve?” – dokumentarac o riječkom sastavu Fit redatelja Sanjina Stanića i Deana Lalića – održana je u nedjelju, 8. kolovoza s početkom u 21h u Kinu Plićak.

U  ponedjeljak 9. kolovoza na rasporedu je projekcija filma ”Starac i roda”, redatelja Tomislava Jelinčića,  priča o Malenoj i Klepetanu – dvjema rodama o kojima se brine Stjepan, umirovljenik i udovac iz Slavonskog Broda. ”Starac i roda” je na 18. Liburnia Film Festivalu nagrađen nagradom publike.

Zadnji dan gostovanja na Unijama, u utorak 10. kolovoza, gledamo film ”Ivanova igra”, redatelja Tomislava Žaje, o naprasno prekinutoj karijeri i životu nogometaša Ivana Gudelja.

Srijeda 11. kolovoza posvećena je najmlađima, kroz prikazivanje serije animiranih filmova.

Foto: Sunset Unije Festival

U subotu 14. kolovoza započinje jednotjedni Sunset Unije Film Festival. Program naziva “Hrvatski film je dobar film”, uključuje prikazivanje osam vrhunskih filmskih ostvarenja proizvedenih u Hrvatskoj od osamostaljenja do danas.

Filmski period na Unijama imat će i svoju edukativnu notu. Od ponedjeljka 9. kolovoza do petka 13. kolovoza, svakoga dana od 10.00-12.00h u društvenoj prostoriji iznad dućana održavat će se Filmska radionica pod vodstvom mentora Matije Radeljaka. Sudionici će imati priliku čuti više o svim kreativnim i praktičnim koracima pri stvaranju filma – od priče, scenarija i pripreme, do snimanja, montaže i projekcije, kao i napraviti svoj film te ga prikazati na Sunset Unije Film Festivalu

Ulaz na sva navedena događanja je besplatan.

Informacije o nadolazećim programima i vremenu održavanja pojedinih aktivnosti bit će redovito objavljivane na www.sunsetunije.com i na Facebook stranici Sunset Unije Festival.

I.B.