Letcima za veću sigurnost građana i turista

RIJEKA - Osim sunca, mora, zabave i odmora, ljeto je na obali tradicionalno doba pojačanog broja specifičnih kaznenih djela. Najčešće su to slučajevi krađa na plažama i provala u vozila i objekte, ali i drugih.  

Policija u srcu sezone nastavlja redovito pojačano savjetovati građane i turiste o mogućnostima samozaštite. Također nastavljaju aktulna upozorenja da se djecu ne ostavlja same ili bez nadzora u vozilima.

Na Primorsko-goranskom području protekli tjedan su građanima i turistima podijelili 280 edukativnih letaka na info-punktovima u Novom Vinodolskom, Malom Lošinju, u kampu San Marino na Rabu i na riječkoj plaži Kostanj, kao i u unutrašnjosti u Vrbovskom, Lukovdolu i Severinu na Kupi.

Ovog tjedna preventivni info-punktovi planirani su u Rijeci na plaži Kostabela i na Trsatskoj gradini, u Crikvenici, Čavlima, Mošćeničkoj Dragi, Ičićima, Gomirju te ponovo na Malom Lošinju i na Rabu.

-Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najznačajnijih zadaća policije jer izbor destinacije turista ne ovisi samo o prirodnim ljepotama, kulturnim i povijesnim znamenitostima, već i o njezinoj sigurnosti. - podsjećaju iz primorsko-goranske policijske uprave.

V.K.