LEGENDE SVJETSKOG TENISA U PULSKOM AMFITEATRU Na pomolu novo i uzbudljivo ATP prvenstvo

PULA – Istra će ove sezone svoje goste dočekati novim, izuzetnim i uzbudljivim svjetskim događajem. Naime, Turistička zajednica Istarske županije u suradnji sa švedskom tvrtkom Top 12 Group priprema jedinstveni sportski spektakl koji će se održati u veličanstvenoj pulskoj Areni. Radi se o prestižnom eventu Legends Team Cup – ATP Champions Tour na kojem će nastupiti svjetske teniske legende ATP-a.

Kako bi dojam bio potpun, mjesto događaja nije slučajno odabrano. Naime, pulska Arena je već ugostila niz svjetskih događanja, a pokazala se i kao idealna kulisa za sportska nadmetanja kao što je nezaboravan hokejaški spektakl ili susret nogometnih legendi – bavarskog diva FC Bayern Münchena i naših “Vatrenih”. Stoga ovo bi bio nastavak takve prakse koja će uvelike promovirati Istru na svjetskoj razini.

Antički amfiteatar će prvi puta u svojoj dugoj povijesti postati tenisko igralište za spektakularni sportski događaj Legends Team Cup – ATP Champions Tour koji će se održati od 1. do 3. kolovoza 2022. godine.

Foto: Igor Zirojević

The Legends Team Cup – ATP Champions Tour

Debi svjetskog događaja, imena koja su ispisala povijest tenisa i starorimski amfiteatar: recept je to za jedinstveni Legends Team Cup – ATP Champions Tour koji će se održati u Puli početkom kolovoza.

Za kapetane momčadi izabrana su dva imena koja ne treba posebno predstavljati:

Ivan Lendl i Pat Cash, a tijekom ždrijeba koji je održan u Londonu 29. lipnja, dva prvaka su bacila novčić i odabrala svoje momčadi:

Tim Lendl:

Lleyton Hewitt, David Ferrer, Juan Carlos Ferrero, Tommy Haas i Radek Štěpánek.

Tim Cash:

Jo-Wilfried Tsonga, Marco Baghdatis, Tomáš Berdych, David Nalbandian i Tommy Robredo.

– Jako sam oduševljen ovim novim konceptom te visokom razinom igrača. Moja poruka igračima koji će se natjecati na Legends Team Cupu je: “Kakav je god vaš današnji trening… udvostručite ga! – rekao je Ivan Lendl.

– To je izuzetno konkurentna skupina igrača. Ivan ima iskusnije igrače, ali moja momčad je mlađa i mnogi od njih tek su nedavno prestali igrati na ATP Touru. Treba podsjetiti da je svakom igraču natjecateljski duh u krvi. Radujem se prvoj utakmici – rekao je Pat Cash.

– Jako sam sretan što sam dio Legends Team Cupa, veselie me što ću upoznati dvojicu kapetana i sve druge sjajne igrače koji će sa mnom sudjelovati u ovom timskom natjecanju – rekao je Jo-Wilfried Tsonga.

– Volim pobjeđivati – kao i svi uostalom, tako da mislim da će to biti ozbiljno natjecanje u kojem će se svi igrači koncentrirati na pobjedu. Za nas će biti jako važno da igramo svoj najbolji tenis – rekao je David Ferrer.

– Poznajem ostale igrače, velika su to imena, veliki prijatelji, tako da ćemo vidjet tenis na najvišoj razini i bit će uzbudljivo vidjeti ih na terenu. Igrali smo na mnogim sjajnim mjestima, ali kada dobijete priliku igrati u Puli, u tako kultnom amfiteatru, jednostavno želite biti tamo, to je nešto posebno čega ćemo se uvijek sjećati – rekao je Tommy Robredo.