LEGENDA OTOKA MLJETA Čarolija u predstavi “Povijesne niti Ogigije”

MLJET – Ljeto na mističnom otoku Mljetu privodi se kraju uz predstavu u kojoj će muza Kalipso stanovnike otoka i njihove goste još jednom provesti kroz čarobne niti mitova i legendi koje se vežu uz ovaj jedinstveni hrvatski otok. Događanja će se održati u srijedu 8. rujna od 17.30. do 19.30 u Uvali Sutmiholjskoj i četvrtak  9. rujna u Polačama od 10 do 12 h i navečer predstava i gastro kutak na otoku Sv. Marija u 20h.

Otok Mljet, 8. i 9. rujna – Neki od najljepših legendi i mitova vežu se uz mistični otok Mljet. Događanja su podijeljena u dva dijela i održat će se u srijedu i četvrtak 8. i 9. rujna. U dva dana će oživjeti duhove nekadašnjih stanovnika Mljeta koji je tijekom stoljeća bio poznat i kao Ogigija. Bio je dom prelijepoj božici Kalipso, a njeni tragovi su utkani u cijeli otok i u njegovu povijest.

Organizatori pozivaju posjetitelje da se upute u potragu za nekadašnjim stanovnicima otoka, a među njima je i Kalipso koja će im ispričati svoju priču i još jednom se susresti s neprežaljenim Odisejem. Tu su i morske sile, Iliri i gusari, sv. Pavao, moćna kraljica Teuta, furešti i još poneki posjetitelj iz prošlosti koji će na odabranim lokacijama čekati da se predstave.

Foto: NP Mljet

Jedinstvenost otoka Mljeta, osim u netaknutoj prirodi, ogleda se i u njegovoj čarobnoj prošlosti. Na trenutak ćemo je oživjeti i još jednom osjetiti mističnost i ljepotu koju ovo mjesto pruža svojim stanovnicima i njihovim gostima.

Pozivamo posjetitelje da se upuste u avanturu istraživanja u srijedu 8. rujna jer se negdje na ovom otoku, na pojedinim punktovima, skrivaju duhovi prošlosti koji će svima onima koji ih nađu ispričati svoju priču. Potražite nimfu Kalipso, ali i oličenje Mljeta – Melitu ili Meledu, a uz nju i ilirsku kraljicu Teutu, u narodu poznatu kao zlatooku, a koja se također voljela odmarati na otoku. A u četvrtak, 9. rujna će svi oni zajedno ispričati priču o onome što ih povezuje, a to je čarolija otoka Mljeta.

U četvrtak, 9. rujna će predstava „Povijesne niti Ogigije“ posjetiteljima dočarati sve na jednom mjestu. Ljubav, hrabrost ili vjera su glavne protagoniste doveli na Mljet, a jedni u drugima su ostavili neizbrisiv trag. Predstava će se održati na otoku Sv. Marija uz poštivanje epidemioloških mjera.

Sponzorirani sadržaj