Legenda hrvatskog zrakoplovstva za Morski.hr: Visine sam zamijenio dubinama

Tri desetljeća proveo je u zraku, štiteći hrvatsko nebo. Status najboljeg vojnog pilota sticao je kroz Domovinski rat, nakon kojeg je zaslužio status živuće legende.

Photo: Ivan Selak / Osobni album, Facebook

Ivan Selak nevoljko je koncem 2016. skinuo pilotsko odijelo da bi u svojoj 57. godini otišao u zasluženu mirovinu. No nije se dao smesti i pilotsko je zanijenio ronilačkim!

Umirovljeni brigadir Hrvatske vojske i zasigurno jedan od najboljih hrvatskih i europskih borbenih pilota iskusan je ronilac. Na svom Facebook profilu objavio je nekoliko fotografija gdje svoje iskustvo prenosi na sina Matiju, za kojeg kaže da mu je i najbolji prijatelj.

Photo: Ivan Selak / Osobni album, Facebook

Selak je za Morski.hr kazao i gdje provodi prve umirovljeničke dane

“U Premanturi, gdje imamo kuću. Uživam i izvršavam svoje obećanje da ću visine zamijeniti dubinama. Ronim od malena, a u počecima je to bio podvodni ribolov s puškom. Nakon Domovinskog rata više volim uživati u podmorju, pa ronim s bocama.”

Photo: Ivan Selak / Osobni album, Facebook

Sudeći prema viđenom, jabuka nije pala daleko od stabla, jer sin Matija ne bježi od letenja i padobranstva, vrsni je tenisač, a roniti voli jednako kao i otac, a s ocem u paru – najviše.

D.G.