Kvarnerski otoci kao biciklistička kulisa - Startalo 9. izdanje biciklističke utrke 4Islands MTB Croatia

Kvarnerski otoci Krk, Cres, Lošinj i Rab ponovno su domaćini spektakularne brdsko biciklističke utrke, duge 272 kilometra uz 6210 metara uspona. Sudjeluje 400 natjecatelja u 200 timova iz više od 40 zemalja, startali su u srijedu 17. travnja iz Baške, a završnica je u subotu 20. travnja na Rabu.

Tijekom pet dana biciklisti će odvoziti zahtjevna 272 kilometra po brdskim stazama kvarnerskih otoka, uz poglede na jedinstvene otočke krajolike. Startali su u srijedu u 9 sati iz Baške, a prva krčka etapa staze duga je 72 kilometra, s 1.530 metara uspona, javlja Radio Rijeka.

Biciklisti iz Baške idu do Mjesečevog platoa pa do Vrbnika i natrag do Baške, rekla je direktorica TZ Općine Baška Ivana Topić te istaknula da sudionike utrke, njih 400, prati još toliko ljudi, članova njihovih timova te prijatelja. Borave u hotelima i na čak šest brodova KatarinaLinea, kojima će nakon završetka krčke etape otploviti za Cres.

Budući da 4 Islands, putovanje kroz prirodne ljepote i kulturnu baštinu Kvarnera, ima i prestižno priznanje biti dijelom serije Epic, pod okriljem Ironman Groupa, naglašen je status utrke kao vrhunskog natjecanja u brdskom biciklizmu.

Biciklisti su stigli iz čak 40 zemalja svijeta, a odlična informacija je da se mnogi sudionici vraćaju po proljetnu dozu otočkog adrenalina. 

U Baški ih je, nakon kiše i bure, u srijedu ispratilo sunce uz vedrinu i izvrsnu vidljivost, što znači da će fotografije biti odlične, rekla je Topić i najavila brojna predsezonska događanja.

D.G.