Ksenofobični ispadi u Dugom Ratu – Iživljavanje prijetećim grafitima po javnim površinama

DUGI RAT – Rat grafitima u Dugom Ratu nastavljen je i u ovom tjednu. Ovaj put, pale su i uvrede na račun dugoratskog načelnika Jerka Roglića.

Portal Dalmacija danas podsjeća, prošli tjedan na autobusnoj stanici je osvanuo mural HOS-u koji je kratko nakon prešaran crvenim sprejem. Načelnik Jerko Roglić naredio je uklanjanje murala, što je očito samo pokrenulo nepoznate ‘umjetnike’ na iživljavanje po javnim površinama.

Foto: DD
Foto: DD

Natpisima “HOS” i “Za dom spremni” u potpunosti je išaran i spomenik palim borcima NOB-a, a u ponedjeljak je situacija dodatno eskalirala. Išarane su klupe, zidovi, kamene kante za smeće…

“Ostavite se HOS-a smjesta, bit će opet Oluje i Bljeska”, “Rogliću, pljuni si u lice”, “Gracijano Srbine ostavi se svetinje”, samo su neke od poruka nepoznatih vandala na brojnim javnim površinama. Posljednja je upućena građaninu koji je odlučio istupiti javno tražeći da se mural HOS-a ukloni s autobusne stanice, javlja Dalmacija danas.

Foto: DD

Čini se da se na području Dugog rata događa pravi divlji zapad i bezakonje, jer nakon zabrinjavajućeg broja prijava za niz devastacija i uništavanje obale i podmorja na ovom području, divljaštvo pojedinaca nastavlja se po fasadama, spomenicima i javnim površinama. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li policija ikoga sankcionirati.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zabrinjavajuć broj prijava zbog devastacije obale u općini Dugi Rat