Kruzer "Mein Schiff 5" drugi put pristao u riječku luku

Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera u središnjem Dnevniku HTV-a istaknula je kako je otok Krk najposjećenija destinacija.

Na Zlatnom otoku trenutno se odmara 40.000 gostiju. U prvih šest mjeseci ostvareno je milijun i pol noćenja, što je tri posto više u odnosu na prošlu godinu.

- Nakon Krka, tu su cresko-lošinjski otoci s porastom od šest posto u odnosu na prošlu godinu. Opatijska rivijera koja je u predsezoni ostvarila plus od 9 posto, Crikvenica s rivijerom... Sve do Gorskog kotara plusevi se nižu - istaknula je Peršić Živadinov.

Dodala je i kako je vrlo važan kruzing.

A upravo kruzer "Mein Schiff 5" u subotu je drugi put ovog mjeseca pristao u riječku luku.

Foto: Wikimedia

Dug 295 metara s više od tisuću i dvjesto putničkih kabina. Kruzer "Mein Schiff 5" drugi put je ovog mjeseca pristao u riječku luku.

Foto: HTV screenshot

- Ovdje u Jadranu smo od Dubrovnika, Zadra, Rijeke, Kopar u Sloveniji, Trst nam je luka gdje se gosti iskrcavaju i ukrcavaju - govori Vito Krizmanić, dozapovjednik.

Ljeti obilazi i Egejsko more, a na njemu se trenutačno odmara više od dvije tisuće i 700 gostiju, uglavnom s njemačkog govornog područja.

- Pretežno se tu radi o gostima s prosjekom godina iznad 60 koji žele jednostavno obići svijet i koji žele dosta toga vidjeti - naglašava Eldar Mašić, voditelj recepcije.

I uživati u bazenima, brojnim barovima i restoranima.

Na brodu su se pobrinuli da imate sve pa tako i kazalište s oko tisuću mjesta.

Većina je sadržaja dostupna po all inclusive modelu.

- Ne smijemo zaboraviti ni dio s izletima gdje se gostima unaprijed preporučuju određeni izleti, isto tako, gdje sada u Hrvatskoj jednostavno mogu posjetiti mnogo toga lijepoga - govori Mašić.

Neki su tako otišli put Krka, Gorskog kotara, Pule ili Rovinja.

- Bio sam u gradu, prošetao centrom. Popili smo nekoliko pića i uživali smo u lijepom vremenu - rekao je Chris iz Njemačke.

Drugi su se pak držali hlada!

- Nisam išao na kopno. Bilo mi je pretoplo danas. Ali, od kolega sam čuo sve najbolje o Hrvatskoj - govori Kristoff iz Njemačke.

S pravom će neki reći, takvi su gosti loši potrošači, ali ugostitelji se - za sada - ne žale.

- Pa nitko baš ne pita za cijenu, ali dapače, manče se ostavljaju i to je o.k. - naglašava Marin Brnčić, konobar.

Ploveći div u riječku će se luku vratiti početkom kolovoza, a očekuje se da će zahvaljujući kruzerima, do kraja sezone, Rijeku i okolicu doživjeti oko 45 tisuća gostiju, piše HRT.

I.B.