Kruzer Armonia umjesto u Split produžio za Zadar

ZADAR - U zadarsku luku Gaženica danas izvanredno uplovljava brod MSC Armonia dužine 275 metara i kapaciteta 2.579 putnika. Zašto veliki kruzer, koji je ovog ljeta već sedam puta dolazio u Zadar, pristaje još jednom, izvijestila je za 057.info generalna direktorica koncesionara ZIPO Rebeka V. Pevec.

- Prema rasporedu brod je trebao pristati u Splitu, ali zbog lošeg vremena došlo je do promjene i pristaje u Zadar Cruise Portu - Putničkoj luci Gaženica. Dolazak je najavljen za 13 sati, a odlazak za 20 - kazala je.

Prema posljednjim najavama, MSC Armonía stiže sa 1,714 putnika i 748 članova posade. Od ukupnog broja posade, četiri člana posade su iz Hrvatske, uključujući i zamjenika kapetana.

Gosti će se, prema dostupnim informacijama, većinom zadržati u gradu Zadru, što će barem na jedan dan utjecati na nešto veći broj turista u post sezoni.

Brod MSC Armonía je od travnja do listopada ove godine bio redoviti gost u Zadru, te je do sada u 2022. godini uplovio 7 puta, s ukupno 9,403 putnika i 4,961 članom posade.

Zanimljivost je da je tijekom ove sezone, brodar MSC po prvi puta ponudio mogućnost ukrcavanja i iskrcavanja putnika, odnosno djelomičan početak i kraj krstarenja u Zadru.

Tu mogućnost tijekom ove godine iskoristilo je ukupno 400-tinjak gostiju, većinom hrvatskih građana, a među njima je bilo i Zadrana.

I.B.