Kršili mjere odluka Stožera u Rabu, Lošinju, Crikvenici i Novom Vinodolskom

Od ponedjeljka, 21. prosinca na području Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je sedam slučajeva kršenja važećih odluka Stožera civilne zaštite.

U šest je slučajeva riječ je o osobama koje su prekršile važeću mjeru samoizolacije, dok je u jednom slučaju utvrđeno kršenje odluke vezano uz zabranu rada ugostiteljskih objekata, izviještava Primorsko-goranska policija.

Kršenje mjere samoizolacije utvrđeno je kod četvero hrvatskih državljana, u dobi između 26 i 56 godina te kod 56-godišnjeg državljanina Austrije i dvojice državljana Njemačke, starosti 20 i 48 godina.

Kršenje mjera samoizolacije hrvatskih državljana utvrđeno je na području otoka Raba i Lošinja te Crikvenice i Novog Vinodolskog.

Od spomenutih njih dvoje je zaustavljeno u prometu, jedan je došao u policijsku postaju radi predaje zahtjeva za osobne isprave, a drugi kod stomatologa te u ured mirovinskog osiguranja. Trojica stranih državljana u dva su slučaja zatečeni prilikom granične kontrole na izlasku iz Republike Hrvatske,  kojoj su pristupili unatoč važećoj mjeri samoizolacije.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene  Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, i hrvatskim i stranim državljanima izdani su prekršajni nalozi.

Isto tako, u sklopu nadzora provedbe odluka Stožera civilne zaštite, sinoć, 22. prosinca oko 21 sat, policijski službenici su po dojavi građana u ugostiteljskom objektu na području Rijeke zatekli devet gostiju. Zatečenim gostima je naređeno da napuste objekt što su i učinili.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti policija će o ovom događaju dostaviti obavijest državnom inspektoratu u čijoj je nadležnosti daljnje postupanje protiv pravne i odgovorne osobe ovog ugostiteljskog objekta.

D.G.