Kriminalisti iz Zagreba dolaze u Šibenik istražiti uzrok trodnevnog požara na trajektu

ŠIBENIK – Očevid na starom trajektu ‘Moli’ u vlasništvu Linijske nacionalne plovidbe, koji je gorio na TEF-u od nedjelje rano ujutro do utorka, još uvijek nije završen, doznaje ŠibenikIN od glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske Marice Kosor.

Prvi dio očevida na vanjskom dijelu tog starog trajekta obavili su djelatnici šibenske policije, a danas se očekuje dolazak predstavnika Centra za kriminalističko vještačenje Ivan Vučetić iz Zagreba. Oni će, pojasnila je Kosor, obaviti očevid u unutarnjim prostorijama broda kako bi se sa sigurnošću mogao doznati točan uzrok požara.

– Čim to bude gotovo, policija će o svemu izvijestiti priopćenjem – dodala je policijska glasnogovornica Marica Kosor.

Foto: DVD Šibenik

Dojava o požaru broda, spomenimo, zaprimljena je u nedjelju 20. rujna oko 5:30 sati ujutro, a požar je proglašen ugašenim u utorak 22. rujna nakon vrlo teške i zahtjevne intervencije duže od 48 sati.  U žarište požara u unutrašnjosti broda vatrogasci većinu vremena nisu mogli pristupiti zbog izrazito visoke temperature i gustog dima.

O svemu je ranije za ŠibenikIN ispričao Volimir Milošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik čiji su pripadnici više od dva dana bili na intervenciji.

https://www.facebook.com/898192436892497/photos/pcb.3520407504670964/3520406818004366/?type=3&theater

Što će dalje biti sa starim trajektom ‘Moli’ još uvijek nije poznato. Taj brod već godinama stoji privezen na pristaništu na TEF-u iako vlasnik, Linijska nacionalna plovidba duguje oko 200 tisuća kuna Županijskoj lučkoj upravi. U ŽLU su snizili potraživanja, ali ni znatno niži iznos nisu dobili.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Trajekt na vezu u Šibeniku gori od nedjelje ujutro: Vatrogasci dežurali cijelu noć, u brod ne mogu ući