Krila Oluje prezentirala program za 2022. godinu u punom sastavu od šest zrakoplova

ZEMUNIK – U vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku u ponedjeljak 16. svibnja 2022. godine održana je prezentacija programa za ovu godinu i predstavljanje dva nova člana akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje“.

„Krila Oluje“ u sezonu 2022. ulaze u punom sastavu od šest zrakoplova, a letački program izvodit će se u formaciji šestorke.

Foto: MORH

Nakon što su izveli ovogodišnji program, pilotima Krila Oluje uručena su Odobrenja i Certifikati o uvježbanosti programa 2022., a novim članovima, natporučniku Danijelu Rigi i poručniku Matiji Đurašinu, uručene su diplome.

Voditelj akrobatske grupe „Krila Oluje“ satnik Darko Belančić zahvalio je svima na potpori i podršci tijekom obuke novog sastava „Krila Oluje“, koja u sezoni 2022. imaju dva nova člana.

Darko Belančić – Foto: MORH

– Obuka je trajala sedam mjeseci. Bilo je naporno, bilo je uspona i padova, međutim jako mi je drago da stojim tu pred vama nakon što je program odrađen i zadaća izvršena. Nadam se da je program ispunio vaša očekivanja i opravdao uloženo povjerenje. Hvala puno svima na podršci, a posebno našim obiteljima koji su bili uz nas i bez kojih bi ovo bilo puno teže za obaviti. Hvala na strpljenju, razumijevanju i potpori – rekao je.

Novi članovi „Krila Oluje“, natporučnik Danijel Rigo i poručnik Matija Đurašin istaknuli su zadovoljstvo nakon leta.

– Izmiješane su emocije. Zadnje tri godine proveo sam s grupom kao komentator i već sam upoznat s radom grupe, ali naravno, san je svakoga tko uđe u tu grupu, da s njima i poleti. Ovo je bila poprilično teška zadaća, uz koju imamo i druge zadaće unutar naše eskadrile kao nastavnici letenja –  istaknuo je natporučnik Rigo.

Foto: MORH

Poručnik Đurašin rekao je da su pripreme bile izazovne i zahtjevne, ali da su, uz dobro vodstvo i dobre nastavnike, uspjeli pripremiti i odraditi službeni program za iduću sezonu.

– Ovo je novi korak u mojoj karijeri, u cilju unaprjeđenja moje letačke vještine – rekao je.