Krenuo jedrilicom iz Šibenika prema Brazilu: Putovanje će trajati do Božića

ŠIBENIK – Šibenski oftalmolog Dražen Grgić krenuo je iz Šibenika na avanturu života. Grgić, naime, planira jedrilicom ploviti do Brazila kako bi ukazao na važnost očuvanja mora i oceana od plastičnog otpada, a na Mulu Krke su ga ispratili obitelj i prijatelji i poželjeli mu mirno more.

Šibenski liječnik Dražen Grgić planirao je isploviti na blagdan sv. Mihovila, ali planove mu je pokvario mediteranski uragan tako da je na put krenuo u srijedu oko 14 sati, piše ŠibenikIn. U jedrilicu je spakirao oko jednu tonu tereta, stvari neophodnih za oko mjesec i pol dana plovidbe; oko 300 litara vode i nešto pića za ‘podizanje morala’ te dovoljno konzervirane i dehidrirane hrane.

Na šibensku rivu ispratiti ga je došla i majka Marija Grgić koja je otkrila da je Dražen zavolio more već kao dijete i ta ljubav nikad nije prestala.

– On je jako miran pa sam mu samo rekla ‘čuvaj se sine, molit će se mama za tebe’. Molila sam se Bogu, plaćala mise, dolazili su iz katedrale blagosloviti brod i njega, bile su i časne sestre milosrdnice i svećenik. Neka mu prođe, neka se čuva i samo neka se vrati – kazala je majka ovog moreplovca koji će ploviti uz obalu Italije, Sardinije i Španjolske, a nakon Gibraltara i Kanara pred njim je otvoreno more Atlantskog oceana.

Preko kornatskog arhipelaga plovit će do otočja Fernando de Noronha ispred obale Brazila i natrag, a te dvije točke nisu izabrane slučajno, jer riječ je o vjerojatno dva najljepša pomorska nacionalna parka na svijetu čijim se simboličnim povezivanjem želi potaknuti svijest o očuvanju mora.

Više pročitajte na portalu ŠibenikIn.

PROČITAJTE JOŠ: Šibenski liječnik u avanturi života: “Jedrim od Kornata do Brazila”