KRENULA SEZONA MAESTRALA Ušće Neretve postaje meka za kitesurfere!

PLOČE - U dolini Neretve počela je sezona maestrala - važnog vjetra za uživanje u kitesurfingu. Ušće Neretve postaje sve poznatija turistička destinacija koja i ove godine, već u proljetnim danima, privlači ljubitelje tog adrenalinskog sporta.

Vladanje morskim prostranstvima - tako iskusni kajteri opisuju ovaj adrenalinski doživljaj.

- U biti znači ti slobodu, znači ti da si jedno s prirodom. Nešto što je teško opisati, treba probati - kaže za HRT instruktor Ivica Odak iz Neretva kiteboardinga.

- To je za mene zabava i opuštanje. Nekakva strast i osjećaj slobode - kaže Anamarija Krilić iz Ploča.

Ušće Neretve među pet je hrvatskih lokacija za idealan razvoj ovog najatraktivnijeg vodenog sporta. Mnogi kažu da ga je upravo ovdje najlakše i naučiti jer ušće ima izvrsne uvjete - od idealne pličine mora do dovoljno maestrala koji puše u ljetnim mjesecima.

Bave se time i najmlađi. Učenjem svladavaju i najteže tehnike. 

- Ide mi sve bolje i bolje - kaže Neno Rezić iz Ploča.

- Osim njega imamo i malecku od šest godina koja već polako uči. Tako da, jedna smo kajterska obitelj - kaže Matea Rezić.

Iako se pravi početak sezone očekuje tek u lipnju, strani gosti već sada pristižu, iskoristiti i samo nekoliko sati vjetra.

- Pet, šest sati iz Ljubljane pa si tu, super je - kaže Rok Bernik iz Slovenije.

Prošle godine u srpnju i kolovozu na području Neretve tražio se krevet više.

- Turistički pokazatelji nam ukazuju na to kako je upravo tijekom ta dva mjeseca ostvareno čak 98 posto popunjenosti turističkih kapaciteta, kako onih koji se nalaze na samom ušću Neretve, tako i onih koji se nalaze u samom centru Opuzena - kaže direktorica TZ-a Opuzen Magdalena Krvavac.

Potencijala ima za još jedan u nizu neretvanskih brendova. Nadaju se samo da vjetra neće nedostajati.

Mateja Delija