Kreće uređenje komunalnog dijela luke Kneže

KORČULA – U Županijskoj lučkoj upravi Korčula potpisan je ugovor o izradi projektne dokumentacije za projekt “Uređenje komunalnog dijela luke Kneže”. Do kraja godine namjeravaju ishodovati građevinsku dozvolu.

Nakon uređenja komunalnog dijela luke Račišće, Županijska lučka uprava Korčula kreće u obnovu i ostalih komunalnih lučica na potezu od Korčule do Račišća, a slijedeća na redu je luka u naselju Kneže. Na natječaj za izradu projektne dokumentacije pristiglo je 5 ponuda, a ŽLU Korčula izabrala je ekonomski najpovoljniju ponudu tvrtke Bilota Inženjering d.o.o.

Što konkretno planiraju raditi još se ne zna. U idućih 20-ak dana namjeravaju na samoj lokaciji buduće luke održati javnu prezentaciju projekta, a poručuju da će mještani o terminu prezentacije biti obaviješteni na vrijeme.

Iz Županijske lučke uprave ističu kako resorno ministarstvo i Dubrovačko-neretvanska županija pružaju veliku financijsku i logističku podršku projektima koji poboljšavaju kvalitetu života na Korčuli. U idućih nekoliko godina planira se izgradnja ukupno 1500 komunalnih vezova koji bi trebali podići kvalitetu života na Korčuli.

J.K.