Kreće novi krug foto natječaja “Volim svoju županiju”

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija bit će ponovno otvoren od 15. ožujka. U dva tjedna, koliko će trajati, profesionalni i amaterski fotografi moći će poslati svoje radove koji će u konačnici ući u postav izložbe „Volim svoju županiju 2021.“

Radovi se predaju putem aplikacije na internetskoj stranici volimzup.hr. Pojedinosti natječaja objavljene su na stranici Primorsko-goranske županije, ali i svih ostalih hrvatskih županija.

„Volim svoju županiju“ nastao je iz želje da se promoviraju ljepote svih kutaka Hrvatske, a fotografi mogu sudjelovati s najviše tri fotografije. Najbolje fotografije biraju se u dvije kategorije – one prema ocjeni stručnog žirija i one u kojoj fotografija prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

Predsjednica stručnog žirija je i ove godine profesionalna fotografkinja Mare Milin, koja je dio projekta petu godinu zaredom. Foto natječaj je ove godine dobio i svoje novo vizualno ruho, za koje je zaslužan dizajner Ivan Dilberović. Vizualni identitet zamišljen je kao prezentacija svake županije jednim tipografskim znakom i jednim motivom koji tu županiju čini prepoznatljivom.

M.B.