Krađe i SMS prevara na šibenskom području!

ŠIBENIK - Neke lopove privlači gotovina, a neki pak "preferiraju" spremnike za vodu i opremu za grijanje. Jedna je žena također nasjela na SMS prevaru.

Prvo su mjesto radnje Vodice. Tamo je još uvijek nepoznati počinitelj upao u ugostiteljski objekt u vlasništvu 51-godišnjeg muškarca i iz njega mu otuđio novac.

Mjesto radnje broj dva bio je Murter gdje se dogodila nešto drugačija krađa. Naime, između 10. i 15. siječnja, također nepoznati počinitelj, iz neosiguranog je skladišnog prostora u vlasništvu 59-godišnjaka otuđio ni manje ni više nego - spremnik za vodu i više komada opreme za grijanje. Počinjena je materijalna šteta u iznosu od nekoliko stotina eura, javlja ŠibenikIn.

Treće mjesto "zločina" bio je sam Šibenik gdje se dogodio klasični slučaj SMS prevare na štetu 27-godišnje djevojke. Ona je naime zaprimila poruku u obliku linka koji joj javlja kako se paket ne može isporučiti i da treba dostaviti podatke svoje bankovne kartice. Paket je zaista i očekivala pa je, ne sluteći ništa, podatke i dostavila što se pokazalo kobnim jer joj je s bankovnog računa skinut iznos od 450 eura.

Protiv nepoznatih će počinitelja biti podnesena kaznena prijava i to Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju njihovog privođenja pravdi.

J.T.