Korčulanski Marko Polo Centar na Interliberu u Zagrebu

Marko Polo Centar prošlog tjedna je sudjelovao na Interliberu, najvećoj prodajnoj izložbi knjiga u Hrvatskoj, u suradnji s Konfucijevim Institutom.

Marko Polo Centar inače redovito surađuje s Konfucijevim Institutom, obrazovnim centrom koji je osnovan s ciljem promicanja kineskog jezika i kulture te jačanja gospodarskih veza između Hrvatske i Kine.

Tema štanda Konfucijevog Instituta ove godine je bila upravo Marko Polo. Uz dva kineska lava, jednog zmaja i pandu, djelatnici Marko Polo Centra te studenti i volonteri iz Korčule, uspješno su promovirali svoj otok i grad kroz izložbu o najvećem svjetskom putniku.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti i nekoliko panoa s izložbe, koja su napravili djelatnici iz Gradskog muzeja. Pored izložbe, Marko Polo centar je posjetiteljima iz medija, kulture i znanstvenih institucija predstavio široki dijapazon brojnih drugih projekata interpretacijskog centra, na lokalnom, državnom, europskom i globalnom nivou.

Polova knjiga 'Čuda svijeta' u srednjem je vijeku Europu povezivala s dalekim istokom. Marko Polo centar će nastaviti povezivati Jadransko i Japansko more.

Dogodine se obilježava 700 godina Marko Polove smrti.

- Nadamo se kroz bogat kulturni program obilježiti sjećanje na najpoznatijeg 'homo Adriaticusa' uz brojne kulturne, sportske i znanstvene događaje. Zahvaljujemo Konfucijevim Institutu za priliku suradnje i mogućnost povezivanja Korčule i Kine - zahvalio je Vicko Marelić, voditelj Marko Polo Centra.

I.B.