Korčula se sprema za maškarani doček pola Nove godine

KORČULA – U središtu Korčule sutra će se održati svečani, maškarani doček pola Nove godine. Tim povodom iz Grada upozoravaju da će tijekom fešte u centru grada vrijediti posebna regulacija prometa.

Kažu da je Korčula jedini grad na svijetu gdje se jednako glasno, veselo i šaroliko slavi doček pola Nove godine. Najluđi provod u ljetnoj sezoni na jednom od 5 najljepših otoka svijeta tradicionalno se održava svakog 30. lipnja, a doživljaj je to ne samo za goste već i za domaće. Manifestacija se održava još od 2001. godine, s tim da zbog pandemije nije održana 2020. godine.

Iz Grada stoga upozoravaju da će u cilju osiguranja sigurnosti sudionika u manifestaciji, promet sutra biti zabranjen u centru grada na potezu od autobusnog kolodvora do poluotoka, u vremenu od 19:00 do 4:00 sata.

Svi koji žele doći na feštu, svoje automobile moći će ostaviti na parkiralištima iznad grada, odakle će posjetitelje do centra Korčule besplatno prevoziti električni automobil.

Besplatni prijevoz u smjeru grada bit će organiziran u vremenu od 19:00 – 20:30 na relaciji Parking (groblje sv. Luke) – Poligon – Autobusni kolodvor.Besplatni prijevoz iz grada bit će organiziran u vremenu od 1:00 – 2:00 na relacijiAutobusni kolodvor – Poligon – Parking (groblje sv. Luke).K.B.