Konferencija o plavom razvoju i rastu Kvarnera

RIJEKA – Na terminalu u riječkoj luci sutra se održava konferencija “BLUE GROWTH – KVARNER 2030” s temom gospodarskog rasta i razvoja Kvarnera do 2030. godine.

Naglasak konferencije je na maritimnoj i turističkoj industriji kroz investicije u digitalizaciju i primjenu novih tehnologija poput vodika.

Primjer svega navedenog je buduća ACI marina Rijeka koja predstavlja najveću investiciju u povijesti hrvatskog nautičkog turizma te je, kažu, vodeći primjer plavog rasta na Kvarneru.

Cilj konferencije je predstaviti odnosno identificirati potencijale Kvarnera kao centra izvrsnosti za razvoj novih tehnologija i pametnih vještina te generirati nove ideje i dati poticaj novim investicijama i projektima u navedenim sektorima.

Konferencija će ugostiti mnoga poznata imena poslovnog svijeta vodećih domaćih i međunarodnih kompanija, te istaknute pojedince iz znanstvenog i javnog sektora koji će o gore navedenim temama raspravljati kroz tri panela: Impact of digital era, Hydrogen Valley i Blue growth – Kvarner.

Konferencija počinje u 9 sati na terminalu u riječkoj luci, ulica Lukobran 1. Organizatori konferencije su Lürssen grupa i tvrtke Gitone Kvarner d.o.o., ACI d.d., ACI-GITONE d.o.o. te Novi list.

J.K.