KONCERT ZA PAMĆENJE Na trajektu Korčula pjevalo se u čast Oliveru

SPLIT/VELA LUKA – Kao uvod u tjedan posvećen Oliveru, Jadrolinija je u ponedjeljak, 26. srpnja, svojim putnicima na trajektu u redovnoj liniji Split – Vela Luka poklonila koncert najljepših Oliverovih pjesama.

Uz Antu Gelu, na trajektu „Korčula“ u plovidbi prema Veloj Luci nastupili su i Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja i Zorica Kondža. Dio je to događanja povodom treće obljetnice smrti velikana hrvatske glazbe, Olivera Dragojevića, koja se već tradicionalno održavaju na Oliverovoj rodnoj Korčuli. Vrhunac događanja je koncert „Trag u beskraju“ zakazan za 29. srpnja na pjaci u Vela Luci.

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Jadrolinija od početka održavanja ovog, sada već tradicionalnog tjedna posvećenog Oliveru, ima značajnu ulogu u logističkom dijelu organizacije koncerta u Vela Luci. Koncert na palubi broda započeo je kao spontana svirka, a ove je godine postao najposebniji događaj ljeta u kojemu su se spojili more, energija Oliverovih pjesama i Jadrolinija.

Na koncertu u četvrtak 29. srpnja s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci, nastupit će Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera.

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Cijeli koncert imat će direktan prijenos na programu nacionalne televizije HRT2, a na rivi u Veloj Luci će se također prenositi i moći pratiti. Na ovom koncertu publika će još jednom imati priliku čuti Oliverove najljepše pjesme poput Cesarice, Galeba, Traga u beskraju, Kad mi dođeš ti i mnogih drugih u izvedbi njegovih kolega glazbenika i prijatelja.

Djelić atmosfere snimili su i kolege s Dalmacije danas, ali i drugi koji su imali sreću biti prisutni, pa pogledajte u videu koliko emotivno i veličanstveno je bilo na koncertu koji se održao na trajektu.

D.G.