Konačno će se sanirati urušeni zadarski mul na kojem pristaje brod Hitne pomoći

ZADAR - Zadrani, odnosno otočani koji koriste rivu u zadarskoj Foši za pristajanje glisera hitne medicinske pomoći dočekali su i taj dan: u ponedjeljak, 19. rujna, počinju radovi na sanaciji gata i obalnog zida.  

Radove će prema projektu tvrtke Obala d.o.o. Split izvoditi Acropolis d.o.o. Split.

Vrijednost radova je 2.061.050 kuna (s PDVom), a rok izvođenja radova je 6 mjeseci.

Iz Grada Zadra mole građane, vlasnike parkiranih vozila i privezanih plovila da ih izmjeste najkasnije do nedjelje, 18. rujna.

Na obnovu se toliko čekalo zbog podjele nadležnosti nad tim dijelom obale jer se u Foši isprepliću ingerencije čak triju strana: Županijske lučke uprave, Zadarske županije i Grada Zadra, pojašnjava Zadarski.hr.

Zbog toga je do sada spomenuti mul koji prijeti urušavanjem u more, - što su mnogi građani protumačili kao nemar nadležnih – ostao toliko dugo neobnovljen, ali dugogodišnji problem bi se izgleda mogao konačno riješiti.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je riva u Zadru, namijenjena gliseru hitne pomoći: “Ekipe se moraju slomiti dok pacijenta prebace na kopno...”
Na Facebook stranici ‘Hitna uživo 194’ objavljeno je iskustvo muškarca čija je djevojka trebala hitni prijevoz s otoka Ugljana u bolnicu u Zadru. Priču prenosimo u cijelosti: - Evala, jedna priča sa Ugljana jutros. Cura mi završi na hitnoj, temperatura 37, povraćanje i bol ispod trbuha dol…