KOMIŽANI SLAVE SVOJ DAN Gradonačelnica: “Neodržavanje manifestacija ne umanjuje značaj našeg blagdana”

KOMIŽA – Komižani danas, na blagdan svetog Mikule, slave svoj dan. Gradonačelnica Grada Komiže Tonka Ivčević sugrađanima je uputila čestitku.

– Drage Komiške i Komižani, Vama koji ste ovdje i u cijelom svijetu, i svima koji se osjećaju Komižanima, želim čestitati blagdan svetog Nikole, zaštitnika našeg grada i Dan Grada Komiže.

Svi koji smo danas ovdje imamo jednostavan, a opet iznimno važan cilj: svakoga dana, sa svakim svojim djelom i idejom činiti našu Komižu sve boljom, ljepšom, naprednijom, ugodnijom, otvorenijom. Bio to novi vrtić za naše najmlađe, bolja infrastruktura za sigurniji i zdraviji život, kilometri cijevi, asfalta za lakšu svakodnevicu svih dijelova grada…. Od milijunskih projekata pa do popravka rasvjetnog tijela u gradu, sve je važno. Važno je zato što s našim gradom rastemo i svi mi, Komiža je neraskidiv dio nas.

U ovoj nepredvidivoj godini neće se održati sve tradicionalne manifestacije koje smo do sada imali u ove dane, ali to ne umanjuje značaj našeg blagdana i priznanja pojedincima i organizacijama.

Kako bi što lakše prebrodili trenutnu situaciju koja se odražava i na našu lokalnu zajednicu, potrebno je da budemo odgovorni, a sve kako bi se što prije vratili normalnom životu prvenstveno čuvajući zdravlje, a i ekonomsku stabilnost naše zajednice.

Usprkos teškoj krizi, pokazali smo koliko smo odgovorni prema sebi i okruženju, kako organizirano znamo čuvati i razvijati grad u ovim teškim okolnostima, gradili smo vrtić, Centar za posjetitelje na Biševu, kanalizaciju, obnavljali palaču Zanchi, zatvorili i privremeno sanirali deponij, postavili pumpe u novo izvorište vode, osmišljavali nove projekte i sigurna sam da ćemo kad ostvarimo projekte koje planiramo u narednih godinu dana biti još ponosniji i sretniji zbog našeg grada.

Povodom blagdana svetog Nikole i Dana Grada Komiže, svakom od Vas želim se zahvaliti na doprinosu i na svakoj toploj gesti kojom oplemenjujete svakodnevni život i unaprjeđujete našu malu zajednicu. Hvala Vam na svemu onome što smo zajedno radili za stvaranje bolje i ljepše Komiže, grada u kojemu se ugodno živi i uspješno radi.

Svim svojim sugrađankama i sugrađanima, ribarima i pomorcima i svoj djeci čestitam naš Dan Grada i želim puno zdravlja – napisala je u čestitci gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević.

D.G.