KOME SLUŽI? Ormar za struju u Sevidu zakopan na plaži, svega metar od mora

SEVID – Neobična fotografija stiže nam iz Sevida u općini Marina. Strujni ormarić, niti metar od razine mora, ukopan do pola u plažu. Zašto ga nisu podigli malo ili udaljili par metara? A je li potencijalno opasan zbog visokog napona i blizine mora? Sve su ovo pitanja koja zbunjuju jednako domaće, kao i putnike namjernike.

– Tu su četiri plažna objekta koji rade samo liti, ali je ovaj ormar prenisko montiran, pa ga svake zime zatrpa žalo koje izbaci jugo – kaže nam fotograf iz Sevida, Renato Pezzi.

Foto: Renato Pezzi

– Naravno žalo zatrpa i cestu i dječje ljuljačke, klupe, štekate – nastavlja o nečemu što se gotovo i podrazumijeva u Sevidu, a ne bi smjelo.

Svake godine uvijek iz početka dohranjivanje, prahranjivanje…

– Općina je radila sve u vezi plaže (ima tri godine) i opreme za nju i svake godine je pred lito uvik iznova dohranjuje, prehranjuje pa onda opet jugo napravi svoje, pa iznova ponova bager na scenu. A ovi ormarić, zakopan je do pola i ne može se njanci otvorit – kazuje Pezzi.

Foto: Renato Pezzi

– Inače ova plaža je lipa za vidit kad se sredi, a nasuta je nažalost po postojećim mrkintama i na sreću nad porušenim privatnim mulovima. Sve je legalno samo je lokacija gadna upravo zvog toga djelovanja juga koje zna bit orkansko pa sva ta kamenja dođu priko ceste do kuća i ne moš proć dok se ne izravna bagerom – priča naš sugovornik i zaključuje da bi sve bilo daleko bolje da se sluša struka, izgradi valobran koji ne bi bio skup, jer je tu plitko, a onda ni strujni ormarić ne bi igrao igru “zakopaj me do glave u pijesak”.

Jurica Gašpar