Koliko je u Hrvatskom primorju u godini dana bilo sklopljenih brakova, a koliko se parova razvelo ?

CRIKVENICA - U 2021. godini u Crikvenici je sklopljeno 47 brakova dok je evidentirano 12 razvoda. Ukupno je prema podacima DZS-a na području Hrvatskog primorja te godine sklopljen 171 brak, a razveo se 21 par.

Na području Hrvatskog primorja u 2021. godini sklopljen je 171 brak. U Crikvenici je "da" izreklo 47 parova, u Bakru 33, u Senju 32, Novom Vinodolskom 23, u Kraljevici 19 te u Vinodolskoj općini 17 parova. Podaci su to Državnog zavoda za statistiku.

Iste godine evidentiran je 21 razvod. Najviše u Crikvenici (12), a slijedi Senj (6). U Bakru, Kraljevici i Novom Vinodolskom bilježi se po jedan razvod. U Vinodolskoj općini, prema podacima DZS-a, nije bilo razvoda.

Statistika podsjeća da je 2017. godine vjenčano 198 parova, a 32 para su odlučila okončati svoju bračnu priču, piše Tunera.info.

U odnosu na broj stanovnika, najviše su vjenčanjima skloni Novljani i Senjani. Slijedi žitelji Vinodolske općine, potom Crikvenice i Kraljevice, a najmanje sklopljenih brakova u odnosu na broj stanovnika zabilježen je na području Bakra.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

PUKLA LJUBAV Zbog klimatskih promjena sve više albatrosa napušta svoje partnere | | Morski HR
Uzrokuje li globalno zatopljenje više razvoda? Ako promatramo život albatrosa, čini se da da. Pokazala je to najnovija studija objavljena u časopisu britanskog Kraljevskog društva, provedena na uzorku