"Klečavci" dolaze moliti u Rijeku - gradonačelnik Filipović ih tamo ne želi!

RIJEKA - Muškarci koji se klečanjem po trgovima podsjećaju da budu muževni, a pri tome žene vide kao problem sutra svoj molitveni skup najavljuju u Rijeci.

Povodom najave njihovog okupljanja javnosti su se obratili riječki gradonačelnik Marko Filipović i njegovi zamjenici, Sandra Krpan i Goran Palčevski.

- Ograđujemo se u potpunosti od molitvenog skupa inicijative „Muževni budite“ čije je održavanje najavljeno za ovu subotu u Rijeci.  Rijeka je grad koji svoj identitet i napredak temelji na različitosti i poštivanju sloboda i prava svih nas da budemo različiti. Uvijek rado i s ponosom podržavamo aktivnosti koje različitošću obogaćuju naš grad, šire nam vidike i čine nas boljim ljudima - kažu u priopćenju.

Dodali su kako za razliku od toga ovaj skup molitelja koji kleče na javnim trgovima predstavlja perfidno nametanje nazadnih stavova pod maskom vjere.

- Od samog naziva inicijative koja okuplja molitelje „Muževni budite“, preko nametanja stava da su muškarci ti koji moraju postati duhovni autoriteti pa sve do prizivanja obraćenja hrvatskog naroda i zagovaranja domovine u kojoj su žene niža bića koja o svom odijevanju i načinu života ne mogu same odlučivati – dakle, sve to suprotno je onome što Rijeka jest - ističu iz Grada.

Quiz Maker

J.T.